Πεινάς συνεχώς; Διάβασε πως μπορεί το αυγό να σου δώσει λύση

Πολλοί άνθρωποι που με επισκέπτονται καθημερινά στο γραφείο μου, αναφέρουν ως πρόβλημα οτι αισθάνονται πολύ συχνά πείνα, ή με άλλα λόγια, οτι δυσκολεύονται υπερβολικά να αισθανθούν κορεσμό. Αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα των δυτικών κοινωνιών καθώς η αυξημένη κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων δεν προκαλεί κορεσμό. Αντίθετα, για να ρυθμίσουμε την πείνα μας θα πρέπει να στραφούμε σε πιο φυσικές τροφές, όσο λιγότερο επεξεργασμένες γίνεται. Τέτοιες τροφές είναι:
• τα φρούτα,
• τα λαχανικά,
• οι ξηροί καρποί,
• το γιαούρτι,
• το άλιπο κρέας,
• τα ψάρια και τα θαλασσινά,
• τα ολικής αλέσεως δημητριακά,
• και φυσικά, το αυγό!

Αυγό και πείνα

Το αυγό αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στην διαχείριση της πείνας μας και ο λόγος είναι ο υψηλός δείκτης κορεσμού που περιέχει. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι ένα τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας (δηλαδή περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα τα οποία ο οργανισμός μας δεν μπορεί να παράξει μόνος του αλλά πρέπει να τα λάβει απο την τροφή).

Πως μπορεί το αυγό να δώσει λύση στην πείνα

Για να μας βοηθήσει το αυγό να διαχειριστούμε την πείνα μας θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε κάνοντας έξυπνους συνδυασμούς. Πάμε να δούμε παραδείγματα γευμάτων που περιέχουν αυγό τα οποία θα μειώσουν κατακόρυφα την πείνα μας.

• Ομελέτα με αυγά, τυρί, γαλοπούλα και λαχανικά για πρωινό
• Βραστό αυγό με αβοκάντο και φρυγανισμένο ψωμί ολικής για πρωινό
• Μάφινς με αυγά, τυρί, λαχανικά και αλεύρι βρώμης για πρωινό
• Αυγό βραστό με ντοματίνια για σνακ
• Αυγοσαλάτα με τυρί κρέμα, αγγούρι ψιλοκομμένο και ελάχιστη μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά για σνακ
• Καγιανάς με αυγά, τυρί, ντομάτα και φρυγανισμένο ψωμί ολικής για μεσημεριανό
• Αυγά μάτια με ελάχιστο λάδι σε καλό αντικολλητικό τηγάνι να συνοδεύουν το όσπριο ή το λαδερό φαγητό μας για το μεσημέρι
• Σαλάτα με παξιμάδι χαρουπιού, αυγό και τυρί για βραδινό
• Πλατώ με φρούτο, αυγό βραστό, τυρί και ελιές για βραδινό
• Σαλάτα με αυγό, τυρί cottage και καλαμπόκι για βραδινό

Το αυγό συμβάλλει στην δημιουργία γευμάτων υψηλής περιεκτικότητας πρωτεϊνών, και εάν το συνδυάσουμε με αντίθετες ομάδες τροφίμων όπως τρόφιμα με σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες ή/και ωφέλιμα λιπαρά οξέα, βοηθάει στην διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σε σταθερά επίπεδα για αρκετή ώρα, συνεπώς σε πολύ αποτελεσματικό κορεσμό και ρύθμιση της πείνας μας.

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!