Οι γρήγοροι ρυθμοί και η πολυάσχολη, πλέον, ζωή μας μας οδηγούν συχνά στο να μην
έχουμε προνοήσει για το τι θα φάμε στην δουλειά και να καταλήγουμε στο πρόχειρο
φαγητό. Αυτό, μπορεί να γίνει πολύ επιβαρυντικό εάν γίνεται συστηματικά, τόσο για το
βάρος μας όσο και για την υγείας μας.
Θα πρέπει, λοιπόν, να οργανωθούμε κατάλληλα ώστε να έχουμε κάτι εύκολο και γρήγορο
να βάλουμε στο ταπεράκι της δουλειάς. Αυτό θα πρέπει να είναι κάτι θρεπτικό, το οποίο θα
μας προμηθεύσει με ενέργεια και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά ώστε να ανταπεξέλθουμε
στις απαιτήσεις της μέρας μας. Επιπλέον, θα πρέπει στο ταπεράκι της δουλειάς να
υπάρχουν οι κατάλληλοι διατροφικοί συνδυασμοί οι οποίοι θα μας κρατήσουν χορτάτους
και σε εγρήγορση.
Παρακάτω θα βρείτε κάποιες ιδέες για το τι να βάλετε στο ταπεράκι της δουλειάς:
• Αυγό βραστό, ελιές, τυρί, ντοματίνια και παξιμάδι
• Σαλάτα με αυγό βραστό και κρουτόν
• Σάντουιτς με αβοκάντο, μαρούλι και αυγό
• Ομελέτα φούρνου με λαχανικά
• Καγιανάς με τυρί και ψωμί ολικής
• Αυγά μάτια με λίγο ελαιόλαδο με τυρί και ψωμί ολικής
• Αυγοσαλάτα με τυρί κρέμα και αβοκάντο μέσα σε τορτίγια ολικής
• Τοστ με τυρί, γαλοπούλα και αυγό βραστό
Από τον Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, Θαλή Παναγιώτου.