Ιδέες για smoothies χρησιμοποιώντας το ρόφημα ασπράδι

Τα smoothies είναι εξαιρετικά νόστιμες γευστικές συνθέσεις οι οποίες μπορούν να γίνουν και πάρα πολύ θρεπτικές! Ωστόσο, χρειάζονται μεγάλη προσοχή ώστε η σύνθεση με την οποία τα φτιάχνουμε να είναι χορταστική. Υπάρχει περίπτωση, εάν κάνουμε λάθος συνδυασμούς, τα smoothies μας να μην μας χορτάσουν καθώς οι υγρές θερμίδες γενικά δεν προκαλούν τον ίδιο κορεσμό με τις στερεές. Έτσι λοιπόν, θα πρέπει το smoothie μας να περιέχει τις εξής ομάδες τροφών:

1. μια πηγή πρωτεϊνών π.χ. Ασπράδι αυγού

2. μια πηγή υδατανθράκων π.χ. Φρούτο ή βρώμη ή λαχανικά

3. μια πηγή ωφέλιμων λιπαρών οξέων π.χ. Αβοκάντο ή άλειμμα ξηρών καρπών

Τα smoothies μπορεί να γίνουν ένα πλήρες πρωινό το οποίο να αποτελεί ιδανικό ξεκίνημα για την ημέρα μας ή ένα εξαιρετικά καλό μεταπροπονητικό γεύμα! Ακολουθούν κάποιες θρεπτικές ιδέες για smoothies. Θα πρέπει να τονίσουμε οτι οι ποσότητες είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται απο τις ανάγκες του καθενός!

Ιδέες για smoothies:

Σε όλες τις ιδέες για smoothies το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χτυπήσετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα δυνατό μπλέντερ και να απολαύσετε μαζί με πολλά παγάκια!

• 1φλ γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, 3κσ ρόφημα ασπράδι, 1κγ σκόνη 100% κακάο, μισή μπανάνα, 1κγ μέλι και 1κγ 100% φυστικοβούτυρο

• 1/2 φλ γάλα καρύδας, 4κσ ρόφημα ασπράδι, μισο αβοκάντο, κανέλα κατά βούληση, 2κγ μέλι και 1.5φλ κατεψυγμένα berries

• 1 μπανάνα, 1φλ ωμό σπανάκι, 1/2 πράσινο μήλο, 2κγ ζαχαρίνη, 1φλ νερό, 5κσ ρόφημα ασπράδι

• 1φλ γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, 1φλ λωτός, 1 πορτοκάλι, 1κγ μέλι, κανέλα, 1/2 φλ καρύδια και 3κσ ρόφημα ασπράδι

• 6κσ ρόφημα ασπράδι, 1κσ γιαούρτι, 2κσ νερό, 2 βασιλικοί χουρμάδες, 2κγ 100% ταχίνι και μισή μπανάνα

• 1φλ κατεψυγμένες φράουλες, 1φλ γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, στέβια κατά βούληση, 4κσ ρόφημα ασπράδι και 1/2 μικρο αβοκαντο

Αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες για νόστιμα και θρεπτικά smoothies! Το ρόφημα ασπράδι δίνει τις πολύτιμες πρωτεϊνες οι οποίες κάνουν το smoothie μας χορταστικό! Αφήνοντας ελεύθερη την φαντασία σας και χρησιμοποιώντας τους συνδυασμούς που είπαμε παραπάνω μπορείτε να δημιουργήσετε άπειρα νόστιμα smoothies!