Ιδέες για να νοστιμίσουμε τα αυγά μας εάν τα έχουμε βαρεθεί

Ενώ το αυγό είναι ένα υπερ-πολύτιμο τρόφιμο για την διατροφή μας, συχνά ακούμε οτι μπορεί να τα έχετε βαρεθεί. Αυτό μέχρι ένα βαθμό είναι φυσιολογικό, εφόσον πρέπει να έχουμε το αυγό σχεδόν σε καθημερινή βάση στο πιάτο μας.

Για να αποφύγουμε, λοιπόν, αυτή την κατάσταση θα πρέπει να νοστιμίσουμε τα αυγά μας και να τα σερβίρουμε με διαφορετικό τρόπο. Όταν λέμε οτι πρέπει να τρώμε αυγό, μην σκέφτεστε μόνο το βραστό. Με λίγο μεράκι και φαντασία μπορούμε να δημιουργήσουμε πεντανόστιμα πιάτα με βάση το αυγό. Κάποι οι τρόποι για να νοστιμίσουμε τα αυγά μας, είναι οι εξής:

-Να τα παρουσιάσουμε με άλλο τρόπο, δηλαδή να κάνουμε έξυπνες μαγειρικές παρασκευές με βάση το αυγό, όπως:

• ομελέτα

• καγιανά

• αυγά μάτια

• scrambled

• αυγοσαλάτα

• μάφιν αυγού

• κέικ αυγού

• κρέπες αυγού

• smoothie με ασπράδι

• τηγανίτες με αυγό

-Ν α προσθέσουμε μπαχαρικά όπως το πιπέρι, η ρίγανη, ο δυόσμος κ. ά. -Ν α προσθέσουμε μυρωδικά όπως ο άνηθος και ο μαϊντανός -Ν α προσθέσουμε αλάτι και ελαιόλαδο με μέτρο

-Να τα συνοδεύσουμε με άλλα τρόφιμα όπως με φρεσκοψημένο ψωμί, με λιωμένο αβοκάντο, με πατάτες φούρνου, με μια ωραία σαλάτα κ. ά.

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!