Χορταστικές ιδέες για ενδιάμεσα σνακ με αυγά

Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν συχνά το πρόβλημα πως τα ενδιάμεσα σνακ δεν τους χορταίνουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πεινάνε συνεχώς και να αναγκάζονται να “τσιμπολογούν” αλόγιστα. Αυτό με τη σειρά του, οδηγεί σε υπερφόρτωση με άχρηστες θερμίδες και άνοδο του σωματικού βάρους. Γενικώς, τα σνακ αποτελούν γεύματα – κλειδί για την ρύθμιση του σωματικού μας βάρους.

Θα πρέπει να επιλέγουμε σοφά τα ενδιάμεσα σνακ μας έτσι ώστε να μας χορταίνουν για αρκετές ώρες, να μας αποτρέπουν απο το τσιμπολόγημα και να μας οδηγούν ήρεμους στο επόμενο γεύμα (π.χ μεσημεριανό ή βραδινό), χωρίς να πεινάμε υπερβολικά και να “πέσουμε” με τα μούτρα.

Πάμε να δούμε μερικές πολύ έξυπνες ιδέες οι οποίες περιλαμβάνουν αυγό, το οποίο είναι απαραίτητο για χορταστικά ενδιάμεσα σνακ! Το αυγό, λόγω των υψηλών πρωτεϊνών που περιέχει συμβάλλει αποφασιστικά στον κορεσμό που αισθανόμαστε και εάν κάνουμε τους σωστούς συνδυασμούς μπορεί να μας κρατήσει χορτάτους για πολλές ώρες. Θα πρέπει να τονίσουμε οτι οι ποσότητες των παρακάτω σνακ είναι διαφορετικές για κάθε άτομο και θα πρέπει να εξατομικεύονται ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Xορταστικές ιδέες για ενδιάμεσα σνακ με αυγά:

1. Πλατώ με βραστό αυγό, ντοματίνια, ελιές και τυρί

2. Ομελέτα με τυρί, γαλοπούλα και λαχανικά

3. Τορτίγια με αυγό, τυρί και μαρούλι

4. Τοστ με αυγοσαλάτα

5. Πλατώ με αβοκάντο και scrambled eggs

6. Μάφιν ομελέτας

7. Φρυγανιές με τυρί κρέμα, καπνιστό σολομό και αυγό

8. Καγιανάς

9. Πλατώ με αυγό, χούμους και ελιές

Σύνοψη

Τα αυγά είναι ένα πολύ χρήσιμο τρόφιμο το οποίο εάν ενσωματωθεί στα ενδιάμεσα σνακ μπορεί να μας κρατήσει χορτάτους για ώρες ολόκληρες και να μας αποτρέψει από το αλόγιστο τσιμπολόγημα.