2+1 συνταγές για χριστουγεννιάτικα μπισκότα με αυγό

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και η ενασχόληση με την ζαχαροπλαστική την περίοδο αυτή, αποτελεί αγαπημένη δραστηριότητα μικρών και μεγάλων. Το να μπουν τα παιδάκια στην κουζίνα μαζί με τους γονείς τους για να φτιάξουν διάφορες λιχουδιές και να μοσχομυρίσει το σπίτι, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των παιδικών τους αναμνήσεων!

Τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα αποτελούν ένα πολύ ωραίο έδεσμα για τις μέρες αυτές καθώς μπορούμε να τα πλάσουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε (χιονάνθρωπο, χριστουγεννιάτικο δεντράκι, αστεράκι κ.ά) και να τα διατηρήσουμε σε γυάλινο βάζο για αρκετές μέρες. Το αυγό αυξάνει την πρωτεϊνική περιεκτικότητα των μπισκότων μας και τα κάνει θρεπτικά αλλά και χορταστικά. Ας δούμε κάποιες συνταγές για χριστουγεννιάτικα μπισκότα με αυγά, χρησιμοποιώντας αγνά υλικά και αποφεύγοντας την ζάχαρη ή/και το βούτυρο. Αξίζει να σημειώσουμε πως επειδη πρόκειται για μπισκότα με εντελώς αγνά υλικά είναι μαλακά και πολύ εύπλαστα. Ωστόσο, τα μπισκότα μας είναι πολύ θρεπτικά και αποτελούν ιδανικό σνακ τόσο για ενήλικες όσο και για παιδάκια (στα παιδάκια μπορείτε να τα προσφέρετε ως πρωινό μαζί με 1φλ γάλα).

1. Μπισκότα με χουρμάδες

Υλικά για 15 μικρά μπισκότα:

  • 10 βασιλικοί χουρμάδες τους οποίους μουλιάζουμε για 10 λεπτά σε καυτό νερό και έπειτα τους χτυπάμε σε δυνατό μπλεντερ με 4 κσ απο το νερό που μούλιασαν
  • 2 αυγά
  • 2κσ 100% φυστικοβούτυρο
  • 3κσ σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 1κγ baking powder
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 10κσ αλεσμένη βρώμη

Εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους. Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε σε μπισκότα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά.

2. Soft cookies με ρεβίθια

Υλικά για 10 μεγάλα μαλακά μπισκότα:

  • 1φλ καλά στραγγισμένα και βρασμένα ρεβίθια κονσέρβας
  • 1 αυγό
  • 1/3φλ ταχίνι 100%
  • 4κσ μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 1κγ baking powder
  • 1/2 κγ baking soda
  • 1/2 αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/2 φλ σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους σε δυνατό μίξερ, εκτός απο τις σταγόνες σοκολάτας. Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα. Πρσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας/ Πλάθουμε σε μπισκότα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά.

3. Soft cookies σοκολάτας

Υλικά για 15 μεγάλα μπισκότα:

  • 1φλ αλεύρι αμυγδάλου
  • 3 αυγά
  • 4κσ μέλι
  • 1/2 φλ 100% αμυγδαλοβούτυρο
  • 1κσ σκόνη 100% κακάο
  • 1κγ baking soda
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλ σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους (εκτός απο τις μισές σταγόνες σοκολάτας). Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε σε μπισκότα, γαρίνουμε με τις υπόλοιπες σταγόνες μαύρης σοκολάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά.