Βραστά λαχανικά με σως hollandaise

Υλικά

Προϊόν: ΑΥΓΑ Ω3

  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ντιζόν
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού καγιέν (προαιρετικό)
  • 10 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο (αν χρησιμοποιηθεί αλατισμένο βούτυρο, παραλείπεται το πρόσθετο αλάτι)
  • Βραστά λαχανικά της επιλογής σας (πχ κολοκύθι, πατάτα, καρότο, μπρόκολο, κουνουπίδι κλπ)

Οδηγίες

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σιγά-σιγά σε μια μικρή κατσαρόλα.Προσπαθούμε να μην το αφήσουμε να βράσει.
  2. Προσθέτουμε τους κρόκους , το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν στο μπλέντερ μας.
  3. Ανακατεύουμε το μίγμα των κρόκων των αυγών με μέση ταχύτητα περίπου 20-30 δευτερόλεπτα.
  4. Γυρίζουμε το μπλέντερ στη χαμηλότερη ρύθμιση του, και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο σιγά-σιγά.
  5. Συνεχίζουμε για ακόμα 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι το βούτυρο να ενσωματωθεί.
  6. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα, θα πρέπει να είναι βουτυρώδης, με γεύση λεμονιού και ελαφρώς αλμυρή.
  7. Μπορούμε να διορθώσουμε προσθέτοντας λίγο χυμό λεμονιού ή αλάτι.
  8. Αν την θέλουμε πιο ρευστή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε ακόμα λίγο.

Σκεύη:
μπλέντερ kenwood

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης