Βασιλόπιτα

Υλικά

4 αυγά
140γρ. Ζάχαρη
50 ml Ελαιόλαδο
120ml Χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
½ κ.γ κανέλα
100γρ. Καρύδια
250γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Οδηγίες

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό και το ξυσμα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και τη κανέλα.

Ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι και κρατάμε στην άκρη μια κουταλιά για να περάσουμε τα καρύδια.

Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια που έχουμε ανακατέψει με το αλεύρι. Μεταφέρουμε σε φόρμα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε στους 170°C για 40′ . Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!

Συνταγή: @mrsolivespoon

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης