Τυροψωμάκια

Υλικά

– 2 αυγά + 1 κρόκο για το άλειμμα, ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ αχυρώνα πλούσια σε βιταμίνη D + Ω3

-300 γρ. κατσικίσιο τυρί (το μισό περασμένο από τον τρίφτη και το άλλο μισό πατημένο με το πιρούνι)

-1 κούπα χλιαρό γάλα (350 ml)

-3 1/2 κούπες αλεύρι

-1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο

-1 φακελάκι μαγιά

-1/2 κουταλάκι ζάχαρη

-1 1/2 κουταλάκι ρίγανη

-1/2 φλιτζάνι φρέσκο ψιλοκομμένο δυσμο

-Αλάτι

-Πιπέρι

-Σουσάμι για το πασπάλισμα

Οδηγίες

-Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα (να μην είναι καυτό) μαζί με το μισό κουταλάκι ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός. Το αφήνουμε στην άκρη για είκοσι λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

-Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι, το τυρί που έχουμε περάσει από τον τρίφτη, τον δυόσμο, τα δύο αυγά και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με το σύρμα χειρός.

-Έπειτα, προσθέτουμε ένα τέταρτο από το σπορέλαιο και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι ζυμώνοντας ταυτόχρονα.

-Στο τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο τυρί μαζί με το σπορέλαιο και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά.

-Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μιάμιση ώρα.

-Μόλις είναι έτοιμο, λαδώνουμε με ένα πινέλο μια φόρμα για μάφινς, δημιουργούμε δώδεκα μπαλάκια, τα τοποθετούμε στις φόρμες, τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για περίπου 15 – 20 λεπτά (είναι αναλόγως τον φούρνο).

-Αφαιρούμε τα ψωμάκια από τις φόρμες μόλις κρυώσουν καλά.

Συνταγή από: its.kitchenproject

 

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!