Τυροπιτάκια

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη: 

-2 γεμάτα κουτάλια γιαούρτι

-1 αυγό ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ημέρας

-1 φακελάκι μαγιά

-1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη

-1/2 φλιτζάνι νερό

-2+ 3/4 φλιτζάνια αλεύρι περίπου

-1/4 φλιτζάνι σπορέλαιο

-2 κουτάλια έξτρα σπορέλαιο στο τέλος και (μόνο αν η ζύμη κολλάει στα χέρια)

-1 κουταλάκι αλάτι

 

Για τη γέμιση 

-1 αυγό ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ημέρας

– 200 γραμμάρια λευκό τυρί

-1 κουτάλι ρίγανη ξερή

-λίγο πιπέρι

 

 Για το άλειμμα 

-1 αυγό ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ημέρας (καλά χτυπημένο)

 

Οδηγίες

Εκτέλεση:

-Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και ένα κοφτό κουταλάκι ζάχαρη.

-Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε ένα τέταρτο να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

-Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα της μαγιάς το αυγό, το γιαούρτι, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

-Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.

-Τελευταία, ρίχνουμε και το σπορέλαιο και κάνουμε ένα καλό ζύμωμα.

-Αν η ζύμη κολλάει λίγο στα χέρια, ρίχνουμε ένα κουταλάκι σπορέλαιο και ζυμώνουμε ξανά.

-Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για δυο ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο.

-Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, φτιάχνουμε την γέμιση. Πατάμε καλά το τυρί με ένα πιρούνι, ρίχνουμε το αυγό, τη ρίγανη, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

-Σε μια επιφάνεια, τοποθετούμε τη ζύμη. Αν κολλάει πάλι στα χέρια, ρίχνουμε άλλο ένα κουτάλι σπορέλαιο και ζυμώνουμε καλά.

-Έπειτα, χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 μπαλάκια και ανοίγουμε πιτουλες. Βάζουμε από τη γέμιση και κλείνουμε καλά με το χέρι. Αν θελουμε πατάμε και με ένα πιρούνι τις άκρες για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.

-Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε  με αυγό.

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

 

Συνταγή από @its.kitchenproject

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!