Τυρόπιτα με βρώμη

Υλικά

-2 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ Αχυρώνα Βιταμίνη D + Ω3

-3/4 της κούπας βρώμη (κούπα 350 γρ.)

-1 1/2 κούπα αλεύρι

-2 κουταλάκια baking powder

-3/4 της κούπας σπορέλαιο

-1 κούπα + 1/4 της κούπας γάλα

-1 μικρό κολοκυθάκι τριμμένο

-1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

-150 γρ. κατσικίσιο τυρί (πατημένο με το πιρούνι)

-30 γρ. τριμμένη γκούντα

-30 γρ. τριμμένη γραβιέρα

-1 κουταλάκι ρίγανη

-Αλάτι και πιπέρι

-Σουσάμι για το πασπάλισμα

*Όλα τα υλικά τα μετράμε με την ίδια κούπα (350 γρ.)

Οδηγίες

-Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σπορέλαιο με τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός ή με το μίξερ.

-Συνεχίζουμε με τη βρώμη, το αλεύρι και το baking powder (κοσκινισμένα) και έπειτα προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς.

-Σε ένα στρογγυλό ταψάκι τοποθετούμε μια λαδόκολλα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά (είναι αναλόγως τον φούρνο).

Συνταγή από: its.kitchenproject

 

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!