Τυροκούλουρα

Υλικά

Για 5 μερίδες:

 

Για τη ζύμη:

 

-3 + 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι (ίσως χρειαστεί και λίγο ακόμα)

-1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό

-1 αυγό ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ από την κατηγορία αυγά με την σφραγίδα ημέρας

-1 κουταλάκι ξερή μαγιά

-1 κουταλάκι κοφτό αλάτι

-1/2 κουταλάκι ζάχαρη

-1/3 του τσαγιού σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο

 

Για τη γέμιση:

 

-2 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ με τη σφραγίδα ημέρας

-250 γρ. τυρί κατσικίσιο

-50 γρ. γκούντα

-5 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο ή 1 κουταλάκι ξερό

-Πιπέρι

 

Θα χρειαστούμε επίσης λίγο γάλα για να αλείψουμε τα τυροκούλουρα και σουσάμι για το πασπάλισμα.

Οδηγίες

Εκτέλεση:

-Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό (προσοχή να μην καίει). Αφήνουμε ένα δεκάλεπτο, ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά και σε ένα μπολ, όπου έχουμε προσθέσει το αλεύρι, ρίχνουμε το αλάτι και το αυγό και σιγά σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη, ζυμώνοντας ταυτόχρονα.
-Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σπορέλαιο και να κάνουμε ένα πολύ καλό ζύμωμα.
-Αφήνουμε τη ζύμη, σκεπασμένη με μια πετσέτα, να ξεκουραστεί για περίπου ένα εικοσάλεπτο.
-Μόλις είναι έτοιμη, σε ένα βαθύ μπολ τοποθετούμε το τυρί και το σπάμε με ένα πιρούνι. Έπειτα, προσθέτουμε τη γκούντα, αφού την έχουμε περάσει από τον τρίφτη. Ρίχνουμε τα δύο αυγά, το πιπέρι, τον δυόσμο (ψιλοκομμένο αν είναι φρέσκος) και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.
-Χωρίζουμε τη ζύμη σε πέντε μπαλάκια και με έναν πλάστη ανοίγουμε μακρόστενες πιτούλες (όχι πολύ μεγάλες) . Με ένα κουτάλι τοποθετούμε τη γέμιση, κλείνουμε σε ρόλο και τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού.
-Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Το ένα μακριά από το άλλο. Τα αλείφουμε με το γάλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (είναι αναλόγως τον φούρνο).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης