Αφράτα Τσουρέκια

Υλικά

-6 κούπες αλεύρι για τσουρέκια (περίπου 1 κιλό)

-1 κούπα γάλα

-3 Αυγά Βιολογικά Ελαιών Σκούρτη με Ω3 ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ + 1 κρόκο για το άλειμμα

-1 κούπα ζάχαρη

-1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι

-Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

-200 γρ. βούτυρο λιωμένο

-2 φακελάκια ξερή μαγιά

-5 γρ. μαχλέπι

-5 γρ. κακουλέ

-2 βανιλινες

-φιλέ αμύγδαλο για το πασπάλισμα

Οδηγίες

*Πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τα τσουρέκια μας πρέπει να υπάρχει ζέστη στο σπίτι. Επίσης, τα υλικά να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.

-Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα (να μην καίει, γιατί δεν θα πετύχει η συνταγή μας). Το βάζουμε σε ένα μπολ με ένα κουταλάκι ζάχαρη και διαλύουμε μέσα τη μαγιά. Την αφήνουμε ένα εικοσάλεπτο να ενεργοποιηθεί.

-Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ.

-Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

-Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά, το μισό χλιαρό  βούτυρο, συνεχίζουμε σιγά σιγά με το κοσκινισμένο αλεύρι και από εδώ και πέρα δουλεύουμε με το χέρι ζυμώνοντας πολύ καλά.

-Στο τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο χλιαρό βούτυρο και συνεχίζουμε για αρκετά λεπτά το ζύμωμα.

-Κλείνουμε το μπολ με ένα καπάκι και το αφήνουμε να φουσκώσει για δυο ώρες.

-Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη μας σε έξι ίσα μπαλάκια και σε μια επιφάνεια πλέκουμε τα τσουρέκια μας σε πλεξούδες.

-Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα με πετσέτα για περίπου μια ώρα, ώστε να διπλασιαστεί ο όγκος τους.

-Έπειτα, τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού, τα πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά (είναι αναλόγως τον κάθε φούρνο).

Συνταγή από: its.kitchenproject

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!