*Πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τα τσουρέκια μας πρέπει να υπάρχει ζέστη στο σπίτι. Επίσης, τα υλικά να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
-Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα (να μην καίει, γιατί δεν θα πετύχει η συνταγή μας). Το βάζουμε σε ένα μπολ με ένα κουταλάκι ζάχαρη και διαλύουμε μέσα τη μαγιά. Την αφήνουμε ένα εικοσάλεπτο να ενεργοποιηθεί.
-Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ.
-Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά, το μισό χλιαρό βούτυρο, συνεχίζουμε σιγά σιγά με το κοσκινισμένο αλεύρι και από εδώ και πέρα δουλεύουμε με το χέρι ζυμώνοντας πολύ καλά.
-Στο τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο χλιαρό βούτυρο και συνεχίζουμε για αρκετά λεπτά το ζύμωμα.
-Κλείνουμε το μπολ με ένα καπάκι και το αφήνουμε να φουσκώσει για δυο ώρες.
-Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη μας σε έξι ίσα μπαλάκια και σε μια επιφάνεια πλέκουμε τα τσουρέκια μας σε πλεξούδες.
-Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα με πετσέτα για περίπου μια ώρα, ώστε να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
-Έπειτα, τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού, τα πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά (είναι αναλόγως τον κάθε φούρνο).
Συνταγή από: its.kitchenproject