Τούρτα σοκολάτα – φράουλα

Υλικά

  • Υλικά 
    4 Αυγά
    130γρ. Ζάχαρη
    4ml Εκχύλισμα βανίλιας
    50γρ. Ελαιόλαδο
    30γρ. Κακάο
    Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
    180-200γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
    6γρ. Baking powder
    200ml Κρέμα γάλακτος
    1 κ.σ Πραλίνα σοκολάτας
    Πουρέ φράουλας
    Φρέσκες φράουλες
    50ml Κρέμα γάλακτος
    50γρ. Κουβερτούρα υγείας

Οδηγίες

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο το κακάο και το baking powder κοσκινισμένα.

Αφού ενσωματωθούν πλήρως προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το αλεύρι.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε 2 ίδιες φόρμες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 20-25′.

Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Παράλληλα χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας πραλίνα σοκολάτας.

Μεταφέρουμε τη σοκολατένια σαντιγί μας σε κορνέ σακούλα.
Κόβουμε σε φέτες τα κέικ μας για να βγουν 4 κομμάτια.

Παίρνουμε τη βάση απλώνουμε μια δόση κρέμας και μετά πουρέ φράουλας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα.

Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε σε κομμάτια την κουβερτούρα ανακατεύουμε να σχηματιστεί η γκανάζ μας.

Περί χύνουμε από πάνω τη τούρτα μας και διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες.

Συνταγή από @mrsolivespoon

https://youtube.com/shorts/O-j-3-QYm1Y?feature=share

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!