Τορτίγια αυγού

Υλικά

Τορτίγιες

3 αυγά  Χρυσά αυγά

50 γρ. σύγκλινο

40 γρ. γραβιέρα με τσίλι και πάπρικα

Αλάτι

Πιπέρι

Ρόκα

 

Για την σάλτσα πιπεριάς

150 γρ. κόκκινες  ψητές πιπεριές στην άλμη τους

60 γρ. μαγιονέζα

Οδηγίες

Για τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς:

Χτυπάμε στο μπλέντερ  τις  πιπεριές  με την μαγιονέζα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 

Για τις τορτίγιες:

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε το σύγκλινο σε κυβάκια και το σοτάρουμε ελαφρώς.  Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το αλάτι  και το πιπέρι. Απλώνουμε το μίγμα με τα αυγά στο τηγάνι, με μία σπάτουλα σιλικόνης μαζεύουμε τις άκρες προς τα μέσα και μεταφέρουμε το υγρό μίγμα στα κενά που δημιουργούνται ώστε να ψήσουμε ομοιόμορφα  και να δώσουμε όγκο στην ομελέτα . Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω την τορτίγια, πιέζουμε ελαφρώς να κολλήσει και αναποδογυρίζουμε. Προσθέτουμε από πάνω τριμμένη γραβιέρα, την σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και λίγη ρόκα. Αποσύρουμε από την φωτιά, τυλίγουμε και σερβίρουμε.

 

Παρακολουθήστε τη συνταγή από τον Ανδρέα Λειβαδά:

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης