Τιραμισού με κρέμα κάστανο

Υλικά

Για τα σαβαγιάρ

4 Χρυσά Αυγά ελευθέρας βοσκής

100 γρ. ζάχαρη

150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

1 πρ. αλάτι

1 βανιλίνη

 

Για την κρέμα κάστανο

200 γρ. πουρέ κάστανο( 200 γρ. βρασμένα κάστανα με 100 ml νερό στο μπλέντερ ή έτοιμη μαρμελάδα κάστανο)

150 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. ζάχαρη

3 Χρυσά Αυγά ελευθέρας βοσκής

250 γρ. μασκαρπόνε

Κακάο για την επικάλυψη

Οδηγίες

Για τα σαβαγιάρ:

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και την βανιλίνη μέχρι να γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα. Στην συνέχεια χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Τέλος, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε ελαφρώς την μύτη. Κάνουμε τα σαβαγιάρ σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.

Για την κρέμα:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους με την ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μίγμα να αρχίσει να ασπρίζει και να φτάσει τους 64°C για να παστεριωθεί. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε, τον πουρέ κάστανο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ με υφή σαν γιαούρτι. Την προσθέτουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί.

 

Παρακολουθήστε τη συνταγή από τον Ανδρέα Λειβαδά:

Συνταγή: Ανδρέας Λειβαδάς

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!