-Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε πολύ καλά και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα βαθύ μπολ, γεμίζουμε νερό, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες, ένα κουταλάκι αλάτι, τον χυμό ενός λεμονιού, δυο φέτες λεμονιού και τον πάγο. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε σε αυτή την κατάσταση για 2 ώρες.
-Μόλις περάσει ο προβλεπόμενος χρόνος, αφαιρούμε τις φέτες λεμονιού και στραγγίζουμε τις πατάτες. Τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας, ώστε να μην μείνει νερό πάνω τους.
-Στη συνέχεια, σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε αρκετό σπορέλαιο και τηγανίζουμε τις πατάτες. Έπειτα, τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.
-Αφαιρούμε το χρησιμοποιημένο λάδι από το τηγάνι και ρίχνουμε έξι κουτάλια καθαρό σπορέλαιο. Μόλις κάψει λίγο, ξανά ρίχνουμε στο τηγάνι τις πατάτες και από πάνω σπάμε τέσσερα αυγά. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ρίγανη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι μα ψηθούν τα αυγά.