Για την τάρτα:
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ζυμώνουμε να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα άλευρα ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια(Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα). Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Έπειτα βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανόιγουμε με τον πλάστη πάχους 1,5 εκ. Κόβουμε τη ζύμη λίγο μεγαλύτερη από τις ταρτιέρες μας και την φορμάρουμε μέσα σε αυτές. Τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα για 10-12 λεπτά.
Για την πραλίνα:
Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρώς τα φυστίκια και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ. Κόβουμε μικρά κομματάκια την λευκή κουβερτούρα και την ρίχνουμε και αυτή στο μπλέντερ με τα ζεστά φυστίκια. Πολτοποιούμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο για να το βοηθήσουμε να γίνει κρέμα.
Για την κρέμα:
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μισή κρέμα γάλακτος. Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους , το κορν φλάουρ, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και μία πρέζα αλάτι. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα στο μπολ ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναφέρουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτία μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει ρίχνουμε την πραλίνα φυστικιού, την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια και το βούτυρο. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και την μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια της και την αφήνουμε να κρυώσει. Τέλος, μόλις κρυώσει την ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα σύρμα χειρός και την βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Για την σύνθεση:
Γεμίζουμε τις τάρτες με μία στρώση φράουλες, από πάνω κρέμα φυστικιού και τέλος γαρνίρουμε με τριμμένο φυστίκι και φρέσκιες φράουλες.
Συνταγή: Ανδρέας Λειβαδάς