Σπετσοφάι shakshuka

Υλικά

1 λουκάνικο της επιλογή σας κομμένο σε φέτες

4 αυγά Χρυσά Αυγά Βιολογικής Γεωργίας

1 πιπεριά πράσινη κομμένη ακανόνιστα

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη ακανόνιστα

½ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

70 γρ. πελτέ τομάτας

400 γρ. τομάτες ψιλοκομμένες κονσέρβα είτε φρέσκιες

100 ml νερό

50 γρ. φέτα προαιρετικά

Αλάτι

Πιπέρι

Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Οδηγίες

Σε ένα καυτό τηγάνι προσθέτουμε το λουκάνικο και το σοτάρουμε να πάρει καστανό χρώμα και από τις 2 πλευρές. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς .
Αλατίζουμε και ρίχνουμε το πελτέ τομάτας. Σβήνουμε με τις ψιλοκομμένες τομάτες και τον χυμό τους και προσθέτουμε και το νερό.
Χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξουν λίγο τα αυγά.
Αποσύρουμε από την φωτιά, τρίβουμε την φέτα και το πιπέρι και τέλος ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συνταγή: Ανδρέας Λειβαδάς

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης