Σουφλέ Πατάτας

Υλικά

1 κιλό πατάτες

500ml Κρέμα γάλακτος

3 Αυγά

Αλάτι -πιπέρι

250γρ. Μαστέλο αγελαδινό ή γραβιέρα

12 φέτες σαλάμι με τρούφα

Οδηγίες

Κόβουμε τις πατάτες μας σε φέτες. Απλώνουμε μια στρώση στο πυρέξ μας και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε μια δόση από το μείγμα πάνω στη στρώση με τις πατάτες.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας τριμμένο τυρί και βάζοντας φέτες από σαλάμι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία κάνοντας άλλες 2 στρώσεις βάζοντας εναλλάξ το μείγμα με τη κρέμα γάλακτος, το τυρί και το σαλάμι.

Τέλος αδειάζουμε όση κρέμα μας έχει μείνει πασπαλίζουμε με το τυρί και φύγαμε για φούρνο.

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180°C για 50-60′.Να έχουν ψηθεί οι πατάτες μας και να έχει πάρει ωραίο χρώμα η κρούστα.

Αφήνουμε να σταθεί λιγάκι γιατί αν το κόψουμε κατευθείαν θα διαλυθεί.

Συνταγή: @mrsolivespoon

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης