Shakshuka Ανατολίτικα Αυγά

Υλικά

½ κρεμμύδι ξερό

1 πράσο

1 κρεμμυδάκι χλωρό

1 πιπεριά Φλωρίνης

2 μεσαίες ώριμες ντομάτες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι – πιπέρι

½ κ.γ. ζάχαρη

3 βιολογικά αυγά «ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ»

Ψιλοκομμένο μαϊντανό & τριμμένη φέτα για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Εκτέλεση

Ψιλοκόβεις τα λαχανικά σου και  τα τοποθετείς σε καθαρό μπολ. Ξεφλουδίζεις τις ντομάτες και τις πολτοποιείς στον πολυκόφτη. Σε μεσαίο τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρεις τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν, γύρω στα 5 λεπτά. Προσθέτεις το χυμό ντομάτας και σιγοβράζεις μέχρι να δέσει η σάλτσα, γύρω στα 20 λεπτά επιπλέον.

Αλατοπιπερώνεις & προσθέτεις τη ζάχαρη. Ανακατεύεις. Από πάνω σπας τρία αυγά και ψήνεις γύρω στα 10 λεπτά ακόμα. Σερβίρεις με μπόλικο μαϊντανό & τριμμένη φέτα.

Απολαμβάνεις με προζυμένιο ψωμί.

Συνταγή από baketheclick!

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης