Κόβουμε το ψωμί στην μέση. Το λαδώνουμε ελαφρώς και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 10 λεπτά μέχρι να φρυγανίσει.
Για την κρέμα πιπεριάς
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την ψιλοκομμένη πιπεριά. Αλατίζουμε και σερβίρουμε.
Για τα scrambled eggs
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό αλλά να είναι κρεμώδες. Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Για την πίκλα κρεμμυδιού
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, το ξίδι, την ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τους κόκκους πιπεριού και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολ που να κλείνει αεροστεγώς και ρίχνουμε τα υγρά στοιχειά καυτά πάνω από το κρεμμύδι και κλείνουμε το μπολ. Αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Για το χαλούμι το κόβουμε σε φέτες και το ψήνουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά στο σχαροτήγανο.
Για την σύνθεση
Απλώνουμε την κρέμα πιπεριάς στο φρυγανισμένο ψωμί, στην συνέχεια απλώνουμε την ρόκα, τις φέτες από το παστράμι, το χαλούμι, τα scrambled eggs και τελειώνουμε με την πίκλα κρεμμυδιού.
Συνταγή: @andreasleivadas