Scotch eggs

Υλικά

150 γρ. κόκκινη πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη

80 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

10 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

500 γρ. κιμά χοιρινό

20 γρ. ελαιόλαδο

5 γρ. καπνιστή πάπρικα

Αλάτι

6 αυγά Χρυσά Αυγά αχυρώνα με Βιταμίνη D+ω3 + 2 αυγά με λίγο νερό για το πανάρισμα

Αλεύρι για το πανάρισμα

Πάνκο για το πανάρισμα

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Sweet n’ chilli για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, την καπνιστή πάπρικα και ζυμώνουμε. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε σε μέτρια φωτιά τα αυγά για 6 λεπτά και τα αποσύρουμε σε νερό με πάγο. Τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά για να μην σπάσει ο κρόκος. Χωρίζουμε τον κιμά σε 6 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα σε λεπτή στρώση πάνω σε μία μεμβράνη. Τοποθετούμε τα αυγά στο κέντρο του κιμά και τα κλείνουμε προσεκτικά. Στην συνέχεια τα περνάμε από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το πάνκο. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά . Σερβίρουμε με sweet n’ chilli sauce.

Συνταγή: @andreasleivadas

 

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!