Salmon & Avocado Eggs Benedict

Υλικά

Για την σάλτσα Hollandaise

4 κρόκοι από Χρυσά Αυγά Αχυρώνα

Χυμό από 1 lime

1 πρ. αλάτι

120 γρ. καυτό λιωμένο βούτυρο

 

Για την σύνθεση

2 ψωμάκια

2 φέτες καπνιστό σολομό

1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες

1 αυγό ποσέ Χρυσά Αυγά Αχυρώνα

Μισό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Για την σάλτσα Hollandaise:
Σε ένα δοσομέτρητή ρίχνουμε τους κρόκους, τον χυμό από το lime, το αλάτι και με ένα ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο μέχρι να αρχίσει καβουρδίζεται. Με το καυτό βούτυρο θα πετύχουμε την παστερίωση των αυγών. Ρίχνουμε το βούτυρο κορδόνι μέσα στα αυγά χτυπώντας συνεχώς με το ραβδομπλέντερ. Τέλος, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό για να πετύχουμε την επιθυμητή ρευστότητα της σάλτσας.
Για το αυγό ποσέ:
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε μέχρι την μέση νερό. Το φέρνουμε σε βρασμό και προθέτουμε 2 κουταλιές ξίδι. Χαμηλώνουμε την φωτιά ίσα που να βράζει το νερό και κάνουμε μία απαλή δύνη με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το αυγό και το βράζουμε για 2 λεπτά.

Για την σύνθεση:
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ψήνουμε το ψωμάκι να χρυσαφίσει . Κόβουμε ένα αβοκάντο σε φέτες και το απλώνουμε πάνω στο ψωμί. Ρίχνουμε λίγο χυμό lime από πάνω. Στην συνέχεια βάζουμε την φέτα από τον καπνιστό σολομό και το αυγό ποσέ. Έπειτα περιχύνουμε την σάλτσα. Τέλος, ρίχνουμε λίγες φέτες κρεμμύδι, ψιλοκομμένο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνταγή: @andreasleivadas

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης