-Διαλύω τη μαγιά στο χλιαρό γάλα. Την αφήνω είκοσι λεπτά με μισή ώρα να ενεργοποιηθεί.
-Μολις το μείγμα της μαγιάς είναι έτοιμο, χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτω τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, το μαχλεπι, το κακουλε και τη μαστίχα. Τα χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό βούτυρο (λιωμένο), το μείγμα της μαγιάς και σιγά σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι. Πλέον δουλεύουμε με τα χέρια.
-Μόλις προσθέσουμε όλο το αλεύρι, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο σταδιακά ζυμώνοντας ταυτόχρονα.
-Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μερος να φουσκώσει. Για περίπου μια ώρα.
-Μολις είναι έτοιμο απλώνουμε σε μια επιφάνεια το ζυμάρι και με ένα ρόλο το ανοίγουμε σε μακρόστενο σχήμα. Από πάνω απλώνουμε το βούτυρο παντού, στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε με την κανέλα. Τυλίγουμε σε ρόλο, με ένα μαχαίρι κόβουμε ίσα κομμάτια, τα βάζουμε σε ταψί το ένα δίπλα στο άλλο αφού έχουμε προσθέσει κάτω λαδόκολλα.
Τα αφήνουμε ενα τέταρτο να φουσκώσουν. Από πάνω τα αλείφουμε με λίγο μέλι που έχουμε διαλύσει σε νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου τριάντα πέντε λεπτά. Μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
-Μολις τα ρολά κρυώσουν, λιώνουμε σε Μπεν Μαρί τη σοκολάτα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε τα ρολά μας.
Συνταγή από: its.kitchenproject