Quiche lorraine

Υλικά

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι σκληρό

40 ml νερό

100 γρ. βούτυρο

10 γρ. αλάτι

20 γρ. ζάχαρη

1 αυγό Βιολογική φάρμα Φατσέα ‘’Το Τσίριγκο’’ Κύθηρα

 

Για την γέμιση:

250 γρ. μπέικον κομμάτι (κομμένο σε μικρά ζαράκια)

300 γρ. baby σπανάκι

200 γρ. μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα σε φέτες

2 αυγά Βιολογική φάρμα Φατσέα ‘’Το Τσίριγκο’’ Κύθηρα

300 ml κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά

200 γρ. γραβιέρα

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι, τη ζάχαρη, το νερό και το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη. Προσοχή δεν θέλει πολύ ζύμωμα. Τυλίγουμε την ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Σε ένα καυτό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα μανιτάρια μαζί με λίγο αλάτι και σωτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μπέικον. Σωτάρουμε μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς και μεταφέρουμε στο μπολ. Τέλος, ρίχνουμε το σπανάκι στο καυτό τηγάνι μέχρι να βγάλει τα υγρά του και το μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας και με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 2 εκ. Την τοποθετούμε σε ένα τσέρκι ή σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ. και τρυπάμε με ένα πιρούνι τον πάτο σε 5-6 σημεία. Απλώνουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε λίγο ρύζι. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Βγάζουμε από τον φούρνο αφαιρούμε την λαδόκολλα με το ρύζι και ρίχνουμε στον πάτο την μισή γραβιέρα από πάνω την γέμιση, την κρέμα γάλακτος με το αυγό και τέλος την υπόλοιπη γραβιέρα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180° για 30-35 λεπτά.

Παρακολουθήστε τη συνταγή από τον Ανδρέα Λειβαδά:

Συνταγή: Ανδρέας Λειβαδάς

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!