Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο για 8-10 λεπτά μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να είναι ελαστική και λεία.
Αλευρώνουμε ελαφρώς το πάγκο εργασίας μας και βάζουμε την ζύμη. Την κόβουμε σε 12 ισόποσα κομμάτια.
Ανοίγουμε με το χέρι μας τα ζυμάρια, τα γεμίζουμε με την μοτσαρέλα και την γαλοπούλα και τα τυλίγουμε σε μπαλάκια. Σε ένα ταψί απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζουμε τα ζυμαράκια σε σχήμα δέντρου. Τα αφήνουμε σκεπασμένα με μεμβράνη για 30 λεπτά να φουσκώσουν ελαφρώς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ένα αυγό με λίγες σταγόνες γάλα, αλείφουμε με ένα πινέλο τα ζυμαράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 30 γρ. λιωμένο βούτυρο και 5 γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλείφουμε το δέντρο αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο. Τέλος, τρίβουμε λίγη γραβιέρα και σερβίρουμε.
Συνταγή από τον Ανδρέα Λειβαδά.