Κόβουμε το ψωμί σε κύβους 1.5 εκ περίπου και αφήνουμε στην άκρη.
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένη καθαρή πετσέτα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον χωρίς λιπαρή ουσία σε μέτρια φωτιά.
Όταν είναι έτοιμο το αδειάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Πετάμε το λίπος από το μπέικον και σκουπίζουμε το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια μαζί με το δενδρολίβανο και το δοντάκι σκόρδου και σοτάρουμε για πέντε λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε το δοντάκι σκόρδου και το δενδρολίβανο.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ ρίχνουμε τα αυγά τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη και προσθέτουμε το γάλα μαζί με το μπέικον, τα μανιτάρια και τα τυριά και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τα κυβάκια από το ψωμί και πιέζουμε να βραχεί πολύ καλά ανακατεύοντας απαλά.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 22 × 33 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα φροντίζοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βγάζουμε από το ψυγείο την αλμυρή πουτίγκα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε για 35 λεπτά ή όταν αποκτήσει ωραίο ρόδινο χρώμα .
Σερβίρουμε όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Tips:
Αν το ψωμί μας δεν είναι μπαγιάτικο το κόβουμε και πάλι σε κύβους και το ψήνουμε για λίγο στο γκριλ μέχρι να ξεραθεί ελαφρώς.
Δεν χρησιμοποιούμε ψωμί του τοστ γιατί βγαίνει πολύ υδαρές το μείγμα .
Μπορούμε να φτιάξουμε την πουτίγκα από το βράδυ να την βάλουμε στο ψυγείο και να την ψήσουμε την άλλη ημέρα.