Pistachio Lava Cake

Υλικά

Υλικά:

  • 100 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 20 γρ. σπασμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 3 αυγά Χρυσά Αυγά
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

Για την σύνθεση:

  • Άχνη ζάχαρη
  • Φρέσκα σμέουρα
  • Παγωτό της αρεσκείας μας
  • Τριμμένα φιστίκια Αιγίνης

Οδηγίες

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ την πραλίνα φιστικιού Αιγίνης, την λευκή κουβερτούρα, το βούτυρο και τα λιώνουμε σε ζεστό μπεν μαρί.

Προσθέτουμε τα σπασμένα φιστίκια Αιγίνης.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Ρίχνουμε το μίγμα με την πραλίνα μέσα στα αυγά και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα να ομογενοποιηθούν.

Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης με απαλές κινήσεις.

Βουτυρώνουμε 6 θήκες για μάφιν 8 εκ. και γεμίζουμε τα 2/3.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φόυρνο στους 175°C στον αέρα για 9-10 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστά και γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη, φρέσκα σμέουρα και παγωτό της αρεσκείας μας.

 

Συνταγή από τον Ανδρέα Λειβαδά.

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!