-Στο χλιαρό νερό ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και αφήνουμε δέκα λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
-Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε καλά το αυγό με το γιαούρτι και προσθέτουμε το αλάτι, συνεχίζουμε με το μίγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
-Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και το σπορέλαιο ζυμώνοντας ταυτόχρονα. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι.
-Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε για μιάμιση με δυο ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο.
-Μόλις είναι έτοιμη, τη χωρίζουμε σε πέντε μπαλάκια(τα δυο λίγο μεγαλύτερα γιατί θα προσθέσουμε αυγά από πάνω). Αν η ζύμη μας κολλάει λίγο στα χέρια αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα δουλέψουμε όπως και τα χέρια μας.
-Σχηματίζουμε βαρκούλες πιέζοντας με το χέρι στο κέντρο ώστε να χωρέσει η γέμιση.
-Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
-Στον πάτο βάζουμε τη σάλτσα, συνεχίζουμε με τη γαλοπούλα, τη γκούντα και τις πιπεριές. Τέλος, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
-Στα μισά του ψησίματος, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και με ένα κουτάλι πιέζουμε τη γέμιση από τα δυο μεγαλύτερα πεϊνιρλί ώστε να μπορέσουμε εύκολα να τοποθετήσουμε από πάνω τα αυγά.
-Συνεχίζουμε μέχρι τα αυγά μας να ψηθούν.
*Αν θελουμε να βάλουμε σε όλα τα πεϊνιρλί αυγό από πάνω θα κάνουμε τέσσερα κομμάτια και όχι πέντε*
Από την @its.kitchenproject.