Πεϊνιρλί

Υλικά

Υλικά για 5 κομμάτια:

Για τη ζύμη:

-1 αυγό ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ φρέσκα

-3+ 1/2 περίπου φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι- ίσως χρειαστεί και περισσότερο. (Μέτρησα με φλιτζάνι των 200ml).

-4 κουτάλια της σούπας σπορέλαιο

-2 γεμάτα κουτάλια της σούπας γιαούρτι

-3/4 του φλιτζανιού χλιαρό νερό

-1/2 φακελάκι ξερή μαγιά

-μια πρέζα ζάχαρη

-1/2 κουταλάκι αλάτι

*Έξτρα αλεύρι για να την επιφάνεια της κουζίνας για να σχηματίσουμε τα πεϊνιρλί μας*

Υλικά για τη γέμιση:

-2 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ φρέσκα

-150 γραμμάρια γκούντα

-120 γραμμάρια γαλοπούλα

-2 μέτριες πιπεριές κομμένες σε λεπτά κομμάτια

-1 μεγάλη ώριμη ντομάτα (θα χρειαστούμε  τον χυμό της)

-Ρίγανη

Οδηγίες

-Στο χλιαρό νερό ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και αφήνουμε δέκα λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

-Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε καλά το αυγό με το γιαούρτι και προσθέτουμε το αλάτι, συνεχίζουμε με το μίγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

-Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και το σπορέλαιο ζυμώνοντας ταυτόχρονα. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι.

-Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε για μιάμιση με δυο ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο.

-Μόλις είναι έτοιμη, τη χωρίζουμε σε πέντε μπαλάκια(τα δυο λίγο μεγαλύτερα γιατί θα προσθέσουμε αυγά από πάνω). Αν η ζύμη μας κολλάει λίγο  στα χέρια αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα δουλέψουμε όπως και τα χέρια μας.

-Σχηματίζουμε βαρκούλες πιέζοντας με το χέρι στο κέντρο ώστε να χωρέσει η γέμιση.

-Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

-Στον πάτο βάζουμε τη σάλτσα, συνεχίζουμε με τη γαλοπούλα, τη γκούντα και τις πιπεριές. Τέλος, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

-Στα μισά του ψησίματος, βγάζουμε το ταψί  από το φούρνο και με ένα κουτάλι πιέζουμε τη γέμιση από τα δυο μεγαλύτερα πεϊνιρλί ώστε να μπορέσουμε εύκολα να τοποθετήσουμε από πάνω τα αυγά.

-Συνεχίζουμε μέχρι τα αυγά μας να ψηθούν.

*Αν θελουμε να βάλουμε σε όλα τα πεϊνιρλί αυγό από πάνω θα κάνουμε τέσσερα κομμάτια και όχι πέντε*

Από την @its.kitchenproject.

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης