Μαστιχωτή πάβλοβα με καραμελωμένα μήλα

Υλικά

Για την μαρέγκα:

4 ασπράδια Χρυσά Αυγά

170 γρ.  ζάχαρη

1  βανιλίνη

1 πρ.  αλάτι

1 κ.σ.  ξίδι

1 κ.σ.  κορν φλάουερ

 

Για την κρέμα:

150 ml κρέμα γάλακτος

150 γρ.  τυρί κρέμα

60  γρ.  άχνη ζάχαρη

 

Για τα καραμελωμένα μήλα:

250 γρ. μήλα

80 γρ. ζάχαρη

50 γρ. βούτυρο

50 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια με το αλάτι. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθούν φυσαλίδες. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά την ζάχαρη μέχρι να την πάρει όλη και χτυπάμε για άλλα 4-5 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθούν κορυφές στην μαρέγκα.

Προσθέτουμε το ξίδι, το κορν φλάουερ και την βανιλίνη και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης. Σε ένα ταψί κάνουμε 4 τελείες με το μίγμα και βάζουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος να κολλήσει. Φτιάχνουμε με την μαρέγκα μικρές φωλίτσες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90°- 100° C ανάλογα πόσο δυνατός είναι ο φούρνος  για 1 ώρα και 40 λεπτά μέχρι οι φωλίτσες να ξεκολλάνε από το  χαρτί. Κλείνουμε τον φούρνο και τις  αφήνουμε μέσα για άλλα 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την συνθέσουμε.

Για την κρέμα:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι η υφή της να γίνει σαν γιαούρτι. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Τέλος, κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης.

Για τα καραμελωμένα μήλα:

Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την ζάχαρη και την αφήνουμε να γίνει καστανή καραμέλα. Προσθέτουμε τα μήλα, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα λείο σιρόπι και τα μήλα να έχουν μαλακώσει ελαφρώς.

 

Παρακολουθήστε τη συνταγή:

Συνταγή: Ανδρέας Λειβαδάς

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!