Πάβλοβα

Υλικά

150γρ. Ασπράδι αυγού

150γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη

150γρ. Ζάχαρη άχνη

5ml εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

 

Σαντιγί

Φράουλες

Μύρτιλα

Μαρμελάδα φρούτα του δάσους

Οδηγίες

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια και ενσωματώνουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και τη κρυσταλλική. Προσθέτουμε τη βανίλια και 1 πρέζα αλάτι. Η μαρέγκα μας είναι έτοιμη όταν σχηματίζει κορυφές που στέκονται.

Μεταφέρουμε τη μαρέγκα μας σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σχηματίζουμε ροζέτες που μοιάζουν με φωλιά. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 100°C για 1½ ώρα. Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο φούρνο οι μαρέγκες μας.

Γεμίζουμε κάθε φωλιά με σαντιγί βάζουμε φράουλες και μύρτιλα και περιχύνουμε με τη μαρμελάδα φρούτα του δάσους.

Tip : Να στήσετε και να γεμίσετε τις πάβλοβες μόνο όταν θα είναι να τος σερβίρετε αλλιώς θα τραβήξουν υγρασία και θα χάσουν την τραγανή τους υφή.

Συνταγή: @mrsolivespoon

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!