Πατατοσαλάτα με αυγά

Υλικά

Για μια μεγάλη πιατέλα:

-3 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ φρέσκα

-3 μέτριες πατάτες

-1 ξερό κρεμμύδι

-5 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο

-1 κουταλάκι ξερή ρίγανη

-πιπέρι

-50 γρ γραβιέρα

 

 Για το ντρέσιγκ: 

-2 κουτάλια της σούπας μουστάρδα

-το χυμό μισού λεμονιού

-αλάτι

-3 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

-Βράζουμε τα αυγά μας για δέκα λεπτά.

-Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

-Σουρώνουμε να φύγει το νερό και αφού κρυώσουν οι πατάτες μας, τις κόβουμε σε κομμάτια και ετοιμάζουμε το ντρεσιγκ.

-Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι καλά όλα τα υλικά να γίνουν ένα μίγμα. Το ρίχνουμε πάνω στις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.

-Στη συνέχεια, βάζουμε τις πατάτες σε μια πιατέλα, από πάνω τοποθετούμε τα βρασμένα αυγά κομμένα στα δυο, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, την γραβιέρα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίγανη και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Συνταγή @its.kitchenproject

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης