Open toast με αυγοσαλάτα

Υλικά

4 φέτες ψωμί του τόστ ή brioche

8 Αυγά Χρυσά Αυγά

100 γρ. bacon

50 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

5 γρ. μαϊδανό ψιλοκομμένο

10 γρ. μουστάρδα

100 γρ. μαγιονέζα

5-6 σταγόνες Worcester sauce

Ελαιόλαδο

Αλάτι

 

Για τη σάλτσα λεμόνι

70 γρ. χυμός από φρεσκοστημένα λεμόνια

20 γρ. μουστάρδα

1 πρ. ρίγανη

120 γρ. ηλιέλαιο

50 γρ. ελαιόλαδο

1 πρ. αλάτι

5 γρ. μέλι

 

 Για την σύνθεση

4 φύλλα μαρούλι

Ψιλοκομμένο μαϊδανό

Οδηγίες

Βράζουμε τα αυγά για 10-12 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε νερό με πάγο για να κρυώσουν.
Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε το μπέικον σε λεπτές φέτες, το σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να καραμελώσει και το ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά. Στην συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ το κρεμμύδι, τον μαϊδανό, την μουστάρδα, την μαγιονέζα, την Worcester sauce, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο βούτυρο και βάζουμε το ψωμί μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Για την σάλτσα λεμονιού:
Σε ένα δοσομετρητή ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι, το αλάτι, την μουστάρδα, το μέλι, την ρίγανη και τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο σαν κορδόνι συνεχίζοντας το χτύπημα. Με τον ίδιο τρόπο ρίχνουμε και το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Για την σύνθεση:
Βάζουμε ένα μαρούλι πάνω από κάθε ψωμάκι. Βάζουμε λίγη από την αυγοσαλάτα από πάνω και περιχύνουμε λίγη από την σάλτσα. Τέλος, γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊδανό.

Συνταγή: @andreasleivadas

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης