Open sandwich με αβοκάντο και αυγό

Υλικά

40γρ. Βούτυρο

4 φύλλα φρέσκο βασιλικό

Αλάτι -Πιπέρι

⅓κ.γ Πάπρικα

⅓ κ.γ Σκόνη σκόρδου

2 Αυγά

2 φέτες ψωμί

1 Αβοκάντο

1 Ντομάτα

30γρ. Γραβιέρα

Λεμόνι

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το βασιλικό που έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε επίσης αλάτι πιπέρι πάπρικα και σκόνη σκόρδου ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα.

Αλείφουμε με το αρωματικό βούτυρο το ψωμί και το βάζουμε σε ζεστό τηγάνι. Μόλις πάρει ωραίο χρώμα η μία πλευρά γυρίζουμε και την άλλη. Προσθέτουμε λίγη τριμμένη γραβιέρα.

Παράλληλα κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες το τοποθετούμε πάνω στις φέτες ψωμιού αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.

Κόβουμε σε κυβάκια τις ντομάτες και τις βάζουμε πάνω στο αβοκάντο.

Τέλος με το υπόλοιπο αρωματικό βούτυρο που έχουμε τηγανίζουμε τα αυγά μας.

Τοποθετούμε από πάνω σε κάθε ψωμί από ένα αυγό. Προσθέτουμε λίγη ακόμα τριμμένη γραβιέρα.

Συνταγή: @mrsolivespoon

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης