Ομελέτα ρολό με λουκάνικο
Χωρίζουμε σε 2 μπολ τα ασπράδια με τους κρόκους και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός ξεχωριστά. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε τους κρόκους και τους απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά να σφίξουν. Βάζουμε το μαγειρεμένο λουκάνικο στην μία άκρη του τηγανιού και με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής το τυλίγουμε με τους κρόκους , δημιουργώντας ένα ρολό. Στην συνέχεια ρίχνουμε το μισό ασπράδι και το αφήνουμε για 2 λεπτά να σφίξει. Κάνουμε πάλι ρολό ξεκινώντας από τους κρόκους. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο ασπράδι. Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και ρολάρουμε. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Ομελέτα σε βραστό νερό
Σε ένα σακουλάκι τροφίμων προσθέτουμε τα αυγά, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μπρόκολο, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε καλά με το zip και πιέζουμε με τα δάκτυλα να ανακατευθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το σακουλάκι σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το σακουλάκι με προσοχή, το ανοίγουμε και σερβίρουμε.
Για την σάλτσα γιαουρτιού
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Συνταγή: @andreasleivadas