TIP: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΛΟΙΩΣΗ ΣΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε τα ντοματίνια. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα αφαιρούμε από τη φωτιά. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί για να κρυώσουν και να τα αποφλοιώσουμε πιο εύκολα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και την αμμοσακούλα τους. Κόβουμε τις γαρίδες κατά μήκος στη μέση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει και η πιπεριά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λεμόνι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα μανιτάρια. Τέλος, προσθέτουμε τη μαντζουράνα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΥΓΩΝ
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και ξανά ανακατεύουμε καλά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Σε πήλινα ατομικά σκεύη βάζουμε μία κουταλιά λαχανικών που ετοιμάσαμε και από επάνω ρίχνουμε λίγη γραβιέρα. Μοιράζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά στα σκεύη. Βάζουμε από 6-8 μισές γαρίδες σε κάθε σκεύος. Μοιράζουμε το μείγμα αυγών και από πάνω καλύπτουμε με λίγη τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τα σκεύη από το φούρνο.
Στολίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και με 1 κλωνάρι ρίγανη. Σερβίρουμε.