Muffins Κανέλας

Υλικά

Υλικά για 15 Muffins: 

-3 αυγά Χρυσά Αυγά φρέσκα

-1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη (μέτρησα με φλιτζάνι των 200ml)

-1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο

-1/2 φλιτζάνι νερό

-2 γεμάτα κουτάλια γιαούρτι

-3 κουτάλια αμύγδαλα περασμένα στο μούλτι

-2 φλιτζάνια του τσαγιού γεμάτα αλεύρι

-20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

-2 βανιλίνες

-Τον χυμό από 1/2 λεμόνι

-ξύσμα από ένα λεμόνι

-1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

-1 πρέζα γαρίφαλο σε σκόνη

Οδηγίες

Εκτέλεση:

-Χτυπάμε πολύ καλά με ένα μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.

-Συνεχίζουμε με το γιαούρτι και χτυπάμε καλά.

-Έπειτα, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, τη βανιλίνη, τα αμύγδαλα, την κανέλα, το γαρίφαλο και κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα.

-Ρίχνουμε το νερό και το σπορέλαιο και χτυπάμε πάλι.

-Στο αλεύρι ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το προσθέτουμε στο μείγμα, χτυπώντας με το μίξερ.

– Μοιράζουμε το μείγμα σε χάρτινες θήκες (γέμισα μέχρι το χείλος) για muffins και για καλύτερο αποτέλεσμα τις τοποθετούμε και σε μεταλλικές.

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά ( είναι αναλόγως τον φούρνο).

Συνταγή από @its.kitchenproject

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!