Μπατζίνα με σπανάκι

Υλικά

Υλικά: 

-3 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ φρέσκα

-60 μικρά φύλλα σπανάκι

-2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι (μέτρησα με φλιτζάνι των 200ml)

-20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

-120 γραμμάρια σπορέλαιο

-150 γραμμάρια νερό

-100 γραμμάρια λευκό τυρί

-140 γραμμάρια κίτρινο τυρί

-1 γεμάτη κουταλιά γιαούρτι

-αλάτι (όσο θες)

-1 κουταλάκι ρίγανη

-1/2 κουταλάκι δυόσμο

Οδηγίες

Εκτέλεση:

-Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ.

-Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το νερό, το γιαούρτι, τη ρίγανη, τον δυόσμο, το αλάτι και χτυπάμε πάλι καλά με το μίξερ.

-Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

-Πλένουμε το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε και το προσθέτουμε μαζί με τα τυριά στο μπολ.

-Κάνουμε ένα ανακάτεμα με μια μαριζ ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και βάζουμε το μείγμα σε μια μικρή στρογγυλή φόρμα λαδωμένη και αλευρωμένη για να μην μας κολλήσει.

-Ψήνουμε  στους 170 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

 

Συνταγή από @its.kitchenproject

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!