Marble cake

Υλικά

-3 αυγά Χρυσά Αυγά φρέσκα
-2 + 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
-2 γεμάτα κουταλάκια baking powder
-1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
-1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
-1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
-Χυμό μισού λεμονιού
-Ξύσμα από ένα λεμόνι
-1 βανιλίνη
-2 γεμάτα κουταλιά της σούπας κακάο
-4 κουτάλια της σούπας νερό

Οδηγίες

-Σε ένα μπολ, χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε με το σπορέλαιο, το γάλα, τη βανιλίνη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά με το μίξερ, ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι και το baking (κοσκινισμένα) και χτυπάμε καλά για ακόμα 2-3 λεπτά.

-Σε μια κούπα ρίχνουμε τα τέσσερα κουταλιά νερό, το κακάο (κοσκινισμένο) και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να διαλυθεί το κακάο.

-Παίρνουμε 5 κουτάλια από το μείγμα, τα προσθέτουμε στην κούπα με το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

-Σε μια μέτρια φόρμα του κέικ, ρίχνουμε το μισό μείγμα από το μπολ, από πάνω το μείγμα του κακάο και συνεχίζουμε με το επόμενο μείγμα του μπολ.

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά (είναι αναλόγως τον φούρνο).

Συνταγή: @its.kitchenproject

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης