Μακαρονάδα με αυγά και μαλακή μυζήθρα

Υλικά

 

Για 2 άτομα:

-4 αυγά Χρύσα Αυγά φρέσκα

-250 γρ. μαλακή μυζήθρα

-250 γρ. μακαρόνια Νο 6

-2 κουτάλια βούτυρο

-ελαιόλαδο

-αλάτι

-πιπέρι

Οδηγίες

-Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, αλάτι και βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε χωρίς να τα πλένουμε και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε λίγο να κάψει.

-Στη συνέχεια, τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε και πάλι τα μακαρόνια μέσα. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και συνεχίζουμε γρήγορα με τα αυγά. 

-Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα αυγά. Μόλις είναι έτοιμα, βάζουμε σε δύο πιάτα μακαρόνια, από πάνω τοποθετούμε τα αυγά, πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα, αλατοπιπερώνουμε και είναι έτοιμα. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης