Lemon Tiramisu

Υλικά

30-35 σαβαγιαρ
Βατόμουρα
Σμέουρα

Για την κρέμα λεμόνι
2 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΕΛΑΙΩΝ ΣΚΟΥΡΤΗ
4 κρόκοι ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ ΕΛΑΙΩΝ ΣΚΟΥΡΤΗ
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
130 γρ. χυμό λεμόνι
3 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
120 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα μασκαρπόνε
500 γρ. μασκαρπόνε
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% 
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. κρέμα λεμόνι

Για το σιρόπι λεμόνι
150 γρ. νερό
70 γρ. ζάχαρη 
2 φλούδες λεμόνι

Οδηγίες

Εκτέλεση
Για την κρέμα λεμόνι:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τους κρόκους, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 2-3 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε συνεχώς με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής για να μην ψηθούν τα αυγά και γίνουν ομελέτα. Μαγειρεύουμε λίγο πριν πάρει βρασμό η κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά, μόλις στο πίσω μέρος της σπάτουλας κάνουμε μία γραμμή στην κρέμα και παραμένει. Τότε σημαίνει πως έχει πήξει σωστά και έχουν παστεριωθεί τα αυγά. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνειά της. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 4 ώρες.

Για την κρέμα μασκαρπόνε:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και αφρατεύουμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι η κρέμα να γίνει σαν γιαούρτι. Προσθέτουμε την κρέμα λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Για το σιρόπι λεμόνι:

Βάζουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά βράζουμε για 2-3 λεπτά.

Για την σύνθεση:

Απλώνουμε σε ένα σκεύος 24 εκ. μία στρώση σαβαγιάρ, τα αλείφουμε με το σιρόπι, στην συνέχεια ρίνουμε την μισή κρέμα μασκαρπόνε και την απλώνουμε ομοιόμορφα, έπειτα την μισή κρέμα λεμόνι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλη μία φορά. Τέλος, γαρνίρουμε με φρέσκα βατόμουρα, σμέουρα, φρέσκο δυόσμο και ζάχαρη άχνη.

Συνταγή από τον Ανδρέα Λειβαδά.

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης