-Χτυπάω με ένα σύρμα χειρός καλά τα αυγά με το σπορέλαιο να αφρατεψουν και συνεχίζω το ίδιο με τη ζάχαρη.
-Προσθέτω το γάλα και τον χυμό και χτυπάω πολύ καλά.
– Έπειτα ρίχνω τη μαστίχα, το μαχλέπι, το κακουλέ, το ξύσμα, τη σόδα και τα ανακατεύω να ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
-Αρχίζω σταδιακά να προσθέτω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένα) και ταυτόχρονα με το άλλο χέρι ζυμώνω.
-Αν η ζύμη στο τέλος κολλάει λίγο στα χέρια προσθέτω τις δυο κουταλιές σπορέλαιο και ζυμώνω πολύ καλά.
-Βάζω τη ζύμη σκεπασμένη με μια μεμβράνη να σταθεί για μια ώρα στο ψυγείο και έπειτα σε μια επιφάνεια πλάθω τα κουλουράκια μου στο σχήμα που θέλω.
-Τοποθετώ σε ταψιά με λαδόκολλα.
-Από πάνω αλείφω με αυγό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν πάνω κάτω (περίπου 20 λεπτά).
Συνταγή: @its.kitchenproject