Λαμπριάτικα κουλουράκια με μαστίχα, μαχλέπι και κακουλέ

Υλικά

-3 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ φρέσκα (το ένα για το άλειμμα)

-6+1/2 φλιτζάνια του τσαγιού περίπου αλεύρι (μέτρησα με φλιτζάνι των 200ml)

-1+1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

-1 κοφτό κουταλάκι σόδα μαγειρική

-1 φλιτζάνι ζάχαρη

-3/4 του φλιτζανιού σπορέλαιο

-1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

-1/2  φλιτζάνι του τσαγιού  χυμό πορτοκάλι

-1 κοφτό κουταλάκι μαστίχα σκόνη

-μισό κουταλάκι μαχλέπι

-μισό κουταλάκι κακουλέ

-2 βανιλίνες

-1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού

-2 κουτάλια της σούπας σπορέλαιο για το τέλος

Οδηγίες

-Χτυπάω με ένα σύρμα χειρός καλά τα αυγά με το σπορέλαιο να αφρατεψουν και συνεχίζω το ίδιο με τη ζάχαρη.

-Προσθέτω το γάλα και τον χυμό και χτυπάω πολύ καλά.

– Έπειτα ρίχνω τη μαστίχα, το μαχλέπι, το κακουλέ, το ξύσμα, τη σόδα και τα ανακατεύω να ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.

-Αρχίζω σταδιακά να προσθέτω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ (κοσκινισμένα) και ταυτόχρονα με το άλλο χέρι ζυμώνω.

-Αν η ζύμη στο τέλος κολλάει λίγο στα χέρια προσθέτω τις δυο κουταλιές σπορέλαιο και ζυμώνω πολύ καλά.

-Βάζω τη ζύμη σκεπασμένη με μια μεμβράνη να σταθεί για μια ώρα στο ψυγείο και έπειτα σε μια επιφάνεια πλάθω τα κουλουράκια μου στο σχήμα που θέλω.

-Τοποθετώ σε ταψιά με λαδόκολλα.

-Από πάνω αλείφω με αυγό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν πάνω κάτω (περίπου 20 λεπτά).

Συνταγή: @its.kitchenproject

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!