Κρέπες με πραλίνα και τριμμένο καρύδι

Υλικά

Για τη ζύμη:

 

-2 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ φρέσκα

-1 + 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

-1 + 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-2 κουτάλια της σούπας λικέρ της αρεσκείας σας

-2 κουτάλια της σούπας λιωμένο Βιτάμ

-1 πρέζα αλάτι

 

Για τη γέμιση:

 

-Μερέντα

-καρύδια χτυπημένα στο μούλτι

 

Επισήμανση: Θα χρειαστείτε και έξτρα  βιτάμ για τον πάτο της κρεπιέρας ή του τηγανιού.

Οδηγίες

-Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός τα αυγά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο βιτάμ, το λικέρ και το αλάτι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

-Στο επόμενο βήμα, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα μας με το σύρμα χειρός.

-Μόλις τα υλικά ομογενοποιηθούν, βάζουμε την κρεπιέρα ή το  αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και το ανοίγουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί το σκεύος, βάζουμε μισό κουταλάκι βιτάμ και με ένα χαρτί κουζίνας ή πινέλο το απλώνουμε να πάει παντού.

-Έπειτα, παίρνουμε από το μείγμα μας μια κουτάλα, το τοποθετούμε στο σκεύος και απλώνουμε καλά με το ειδικό εργαλείο για κρέπες. Μόλις η κρέπα ξεκολλάει εύκολα από τη μια μεριά, τη γυρίζουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης και από την άλλη ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες κρέπες.

-Σερβίρουμε με μερέντα και τριμμένο καρύδι.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης