Κουλουράκια πορτοκαλιού

Υλικά

-2 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ φρέσκα
-6 + 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
-1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
-3/4 του φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
-Ξύσμα πορτοκαλιού από ένα ολόκληρο πορτοκάλι
-3/4 του φλιτζανιού γάλα
-1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
-1 κοφτό κουταλάκι σόδα
-1 + 1/2 κουταλάκι baking powder
-2 βανιλίνες
-2 πρέζες αλάτι
-1 κρόκο αυγού με λίγο γάλα για το άλειμμα

Οδηγίες

-Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά με ένα μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
-Συνεχίζουμε με το σπορέλαιο για ένα λεπτό.
-Έπειτα, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα, τη σόδα, το αλάτι και τις βανιλίνες.
-Κάνουμε ένα καλό χτύπημα και συνεχίζουμε με το αλεύρι και το baking powder (κοσκινισμένα) και ζυμώνουμε ταυτόχρονα με τα χέρια μας. Θέλουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

-Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα και στη συνέχεια πλάθουμε κουλουράκια σε πλεξούδες (ή σε οποιοδήποτε σχήμα επιθυμεί ο καθένας). Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και λίγο γάλα.

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά (είναι αναλόγως τον φούρνο).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης