Κέικ κακάο

Υλικά

-4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
-1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
-1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
-3 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ φρέσκα ημέρας
-2 βανιλίνες
-1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
-1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
-1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
-1 baking powder
-2 κουταλάκια τριμμένο καρύδι
-50 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
-2 1/2 κουτάλια κακάο
-Αχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα και προαιρετικά τριμμένη σοκολάτα

Οδηγίες

-Χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, τις βανιλίνες, το ξύσμα πορτοκαλιού και σταδιακά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι με το baking (κοσκινισμένα). Κάνουμε ένα πολύ καλό χτύπημα με το μίξερ.
-Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα καρύδια με την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ ώστε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
-Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ αφού την έχουμε πρώτα λαδώσει και αλευρωσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά (είναι αναλόγως τον φούρνο.
-Μόλις το κέικ μας κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τριμμενη κουβερτούρα και προτείνω επίσης να το δοκιμάσετε αλείφοντας κάθε φέτα με μερεντα.

Συνταγή από: its.kitchenproject
Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!