Κεφτεδάκια με ρύζι

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα:

-1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

-2 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ φρέσκα

-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

-1 πιπεριά πράσινη

-1 πιπεριά κόκκινη

-3 κουτάλια βρώμη

-5 κουτάλια τριμμένη φρυγανιά (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω. Αναλόγως την υγρασία που θα βγάλουν τα λαχανικά)

-3 φέτες ξερό ψωμί

-1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο ή δύο κουταλάκια ξερό (ο, τι έχει ο καθένας)

-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο + έξτρα 4 κουτάλια ελαιόλαδο για να απλώσουμε στη λαδόκολλα

-1 κουταλάκι baking powder

-1 κουτάλι ρίγανη

-αλάτι

-πιπέρι

Οδηγίες

-Χτυπάμε τις φέτες ψωμιού στο multi και αφήνουμε την ψίχα σε ένα μπολ.

-Συνεχίζουμε κάνοντας την ίδια διαδικασία με τα λαχανικά.

-Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά με τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά για περίπου 10 λεπτά.

-Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για ένα μισάωρο και έπειτα σε ένα ταψί τοποθετουμε μια λαδόκολλα, αλείφουμε με ένα πινέλο το ελαιόλαδο, πλαθουμε τους κεφτέδες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.

-Συνοδεύουμε το φαγητό μας με ρύζι.

 

Συνταγή από: its.kitchenproject

 

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!