Εκτέλεση:
-Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά, ένα αυγό, ένα κρεμμύδι, την πιπεριά, τη φέτα ψωμιού, 20 γραμμάρια ελαιόλαδο, 5 κλωνάρια ψιλοκομμένο δυόσμο, μαϊντανό, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά για δέκα λεπτά.
-Πλάθουμε κεφτέδες, τους τοποθετούμε σε ταψί και από πάνω ρίχνουμε 40 γραμμάρια ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα.
-Σε μια κατσαρόλα και στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι, και τα κολοκυθάκια.
-Σκεπαζουμε τα λαχανικά με χλιαρό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου ένα εικοσάλεπτο μέχρι να μαλακώσουν (προσοχή δεν τα ανακατεύουμε με κουτάλα, μόνο κουνάμε την κατσαρόλα, δεν θελουμε να λασπώσουν και να σπάσουν).
– Όταν πάρουν μια βράση από πάνω, ρίχνουμε τον άνηθο και τον υπόλοιπο δυόσμο.
-Μόλις είναι έτοιμα, τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα και τα κεφτεδάκια και τα βράζουμε για ένα πεντάλεπτο με κλειστό καπάκι.
-Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε με έναν αυγοδαρτη καλά δυο αυγά με το λεμόνι, περιχύνουμε το φαγητό μας και κουνάμε τη κατσαρόλα να πάει παντού (η διαδικασία γίνεται ενώ το φαγητό είναι ακόμα στο μάτι).
-Έπειτα σβήνουμε τη φωτιά και αμέσως κλείνουμε με το καπάκι. Το αφήνουμε έτσι για ένα δεκάλεπτο και σερβίρουμε.
Συνταγή από @its.kitchenproject