Ιταλικά μπισκότα cantuccini

Υλικά

550 γρ. αλεύρι
100 γρ ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
4 αυγά Χρυσά Αυγά ελευθέρας βοσκής
10 γρ. baking powder
100 γρ. αμύγδαλα με φλούδα
50 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
1 βανιλίνη

Οδηγίες

Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας το αλεύρι, κάνουμε μία γούβα στη μέση και προσθέτουμε την ζάχαρη, το baking powder, την βανιλίνη, το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά, τις σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη. Στην συνέχεια απλώνουμε την ζύμη και ρίχνουμε τα αμύγδαλα να πάνε παντού. Ζυμώνουμε ελαφρώς και κόβουμε την ζύμη στη μέση. Κάνουμε δύο μπαστούνια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Αποσύρουμε από τον φούρνο και τα κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε μπισκότα. Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς καστανό χρώμα.

Συνταγή: @andreasleivadas

 

Facebook
Twitter
Email

Δείτε επίσης

70 χρόνια μεγαλώνουμε μαζί!