Hot cross chocolate buns

Υλικά

60 γρ. βούτυρο

60 γρ. ζάχαρη

220 ml γάλα

450 γρ. αλεύρι για τσουρέκια

30 γρ. κακάο

1 αυγό Χρυσά Αυγά αχυρώνα

8 γρ. ξηρή μαγιά

100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

1 πρ. αλάτι

10 ml ρούμι

Μέλι για την επικάλυψη

Για την λευκή πάστα:

40 γρ. αλεύρι

60 ml νερό

Οδηγίες

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη με το βούτυρο και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το ρούμι και το γάλα για να ρίξουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, την μαγιά και προσθέτουμε τα χλιαρά υγρά υλικά και ζυμώνουμε. Ρίχνουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη. Ανοίγουμε με τα δάκτυλα μας την ζύμη και απλώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.

Τυλίγουμε σε ρολό και ζυμώνουμε ελαφρώς να πάνε παντού. Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ και σκεπάζουμε. Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα. Στην συνέχεια κάνουμε την ζύμη ρολό και κόβουμε σε 9 ισόποσα κομμάτια.

Τα κάνουμε μπαλάκια, τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σκεπάζουμε ξανά και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 20 λεπτά. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό μέχρι να έχουμε μια ρευστή πάστα. Την μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε μία λεπτή μύτη μπροστά. Κάνουμε ένα σταυρό πάνω από κάθε ζυμαράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά. Ζεσταίνουμε λίγο μέλι σε ένα κατσαρολάκι και με ένα πινελάκι αλείφουμε τα τσουρεκάκια. Ιδανικά τα σερβίρουμε ζεστά.

 

Συνταγή: Ανδρέας Λειβαδάς

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δείτε επίσης